Speelkwartier

Speelkwartier

E. beschreef haar klankyoga-ervaringen op haar weblog:

Elke vrijdagochtend geniet ik van mijn speelkwartier. Na de spieren wat losgemaakt te hebben, klimmen we eerst een ladder op en neer. Zo lenig mogelijk met kleine of grote stappen. Soms probeert iemand een kleine salto. Mijn favoriete onderdeel van de apekooi is de glijbaan. Zo sierlijk mogelijk maak ik een lange glijvlucht. Of duikel ik in volle vaart van de allerhoogste. Graag zou ik ooit de kurkentrekker-achtbaan willen proberen, maar waarschijnlijk blijf ik halverwege steken.

Ik lach heel wat af met mijn speelkameraden. Natuurlijk zijn we serieus bezig om onze vaardigheden te verbeteren. Met volle aandacht verfijnen we onze acrobatische kunsten. Als dan iemand uit de bocht vliegt of plotseling van de trap duikelt, volgt meestal een volle schaterlach. We leren ook veel van elkaar en het samen spelen geeft een onbeschrijfelijke voldoening.

[..]

De Indiase toonladder is al vier jaar lang een vertrekpunt om de mogelijkheden van (samen)klank te ontdekken. Het zingen van verlaagde of verhoogde toonladders, met kleine en grote sprongen lijkt saai, maar elke week leer ik weer wat nieuws. Het meest geniet ik van de glissando’s: het glijden van de ene naar de andere toon. In de Indiase muziek ben je altijd ergens naar op weg, ook al zing je een half uur lang dezelfde Sa.

[..]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.