Ervaringen

“Ik vind het zo’n verademing dat dit iets zonder woorden is. Toch heb ik na afloop het gevoel dat ik mijn verhaal helemaal heb kunnen doen.”

Wil
Leiden

“Een openbaring! Er was een moment dat ik niet meer voelde dat ik zong, maar dat de klank vanzelf kwam. Alsof het buiten mij om ging.”

Truus
Leiden

“Het blijft me verbazen hoe spiegelend deze manier van zingen is. Je krijgt elke keer weer precies terug waar je staat of wat je situatie op dit moment is.”

Saskia
Leiden

“Dat ik zo kan zingen! En dat ik het durf! Zo hoog, zoveel volume, zoveel adem! Ik kan het gewoon niet geloven.”

Mariet
Leiden

“Normaal durf ik helemaal niet te zingen. Maar hier kan het me helemaal niks schelen.”

Evelien
Sassenheim

“Ik had niet verwacht dat het zo meditatief zou zijn. Het is veel meer dan zomaar een avondje zingen.. Het heeft me diep geraakt.”

Margot
Leiden

“Ik merkte hoe de ervaring verandert wanneer ik niet teveel wil doen. Eigenlijk is de klank er als het ware al – als ik me ermee verbind, dan komt hij ‘vanzelf’.”

Elsbeth
Leiden

“Sinds mijn zesde heb ik nooit meer gezongen, omdat ze me vertelden dat ik vals zong. Wat een bevrijding om hier gewoon mijn mond open te durven doen! Ik was verbaasd over mijn eigen stem.”

Loes
PIJNACKER

“Als professioneel zanger heb ik veel last van mijn ‘innerlijke criticus’. Hier lukt het me om die helemaal los te laten. Dan wordt zingen weer wat het eigenlijk is: vrije expressie.”

Jacques
Leiden

“De workshop KlankYoga was voor mij in vele opzichten een openbaring. Het beluisteren en uiten van een beperkt aantal klanken gedurende een hele dag lijkt saai, maar het tegendeel bleek waar te zijn. Geen verwachtingen hebben en gewoon de klanken laten komen, verbinding laten maken met de klanken van het muziekinstrument geeft zoveel ruimte aan jouw ZIJN dat het soms ontroerend is. Je maakt letterlijk ruimte in je zelf. Ik heb blijdschap ervaren, opluchting, zelfexpressie en zelfs grootsheid en verbondenheid. Ik vond de wijze waarop Hansje ons begeleidde getuigen van professionaliteit, ruime ervaring en heerlijke speelsheid.”

Marjon
Den Haag

“Tijdens de workshop gingen we ook lange tijd in op een enkele klank. De klank vibreert door je heen en je krijgt een enorme lol in het niets anders dan die ene klank maken. Misschien omdat er een vreemd soort ritme in zit, wat je als het ware relaxed maakt.. Aan het einde van de workshop wil je eigenlijk meteen de begeleidende muziek van de tanpura mee naar huis nemen, het wonderlijke snaar-instrument dat de boventonen laat horen van de klanken. Deze boventonen gonzen nog urenlang na in je oren, soms denk je ze nog te horen. In den beginne was het woord, of misschien eigenlijk, klank..

Maureen
Amsterdam

“Ik ben verbaasd hoe snel en hoe makkelijk we hier samen zuiver zingen. Deze methode is heel krachtig. Het maken van klank aan de hand van schijnbaar eenvoudige oefeningen, vanuit ontspanning, afgestemd op elkaar en de tanpura, zorgt dat je wonderlijk snel tot een harmonische en tegelijk dynamische samenklank komt.”

Elsbeth
Leiden

“Dit was zó zuiver! Een ervaring waar ik niet echt woorden voor heb.”

Mariet
Leiden