Klank Yoga (introductie)

Stem en stemming zijn nauw met elkaar verbonden. Klank beïnvloedt onze stemming en onze stemming heeft invloed op de klanken die we maken. Klank raakt ons lichaam, onze emoties en onze ziel en is daardoor een uitstekend instrument om onszelf meer in harmonie te brengen.

Eeuwenoude oefeningen

In deze workshops is de aandacht speciaal gericht op klank en stem. We werken met eeuwenoude oefeningen uit de traditionele Indiase methode van stemontwikkeling. Deze oefeningen zijn heel eenvoudig en bijzonder krachtig.

De oefeningen (naast stemoefeningen soms ook lichaams-, adem- en energieoefeningen) hebben tot doel om lichaam en geest tot rust te brengen, de stem te verbinden met het lichaam, de stem te openen, de zintuigen te scherpen en de aandacht te focussen.

In contact met de klank van de tanpura

In India zingt men met de natuurlijke stem – in feite de gewone spreekstem. Bij deze manier van zingen houd je contact met elke toon, elke klank, zelfs nadat hij je mond verlaten heeft. De tanpura speelt daarbij een centrale rol. Elke gezongen toon ontstaat al luisterend naar de tanpura en versmelt met het geluid ervan.

Voor wie?

Deze workshops zijn geschikt voor iedereen die graag meer uit zijn stem wil halen of via zijn stem het contact met zichzelf wil verdiepen. Zangervaring of een mooie stem zijn beslist niet nodig. Er is plaats voor maximaal 6 deelnemers, dus geef je tijdig op.

Eendaagse introductie Klank Yoga

Datum: eendaagse workshop – data nader te bepalen, mail me even als je interesse hebt
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Plaats: Fuchsiadal 9, Leiden
Kosten: €90,- (incl. lunch)

Introductiecursus Klank Yoga

Data: 3 ochtenden – data nader te bepalen, mail me even als je interesse hebt
Tijd: 10.00 – 12.30 uur
Plaats: Fuchsiadal 9, Leiden
Kosten: € 120,- per serie

Wil je zelf een workshop organiseren op jouw eigen locatie? Neem dan even contact met me op.